Nadziewana papryka Robotboy

SONY DSC

Składniki:

  • 1 kolorowa papryka
  • 1 parówka lub bekon
  • pomidor
  • rzodkiewka
  • cebula
  • szczypiorek
  • przyprawy do smaku
  • oliwa

Przygotowanie:

Paprykę wydrążamy, odkrajmy główkę i zostawiamy sam pusty środek. Kroimy parówkę lub bekon drobniutko oraz cebulkę w kosteczkę. Wydłubujemy delikatnie nożem otworki na oczy i usta i wypełniamy papryką. Pokrojone warzywa wrzucamy do środka papryki. Na podgrzanej patelni smażymy delikatnie paróweczkę lub bekon. Podsmażoną wędlinę wrzucamy również do środka papryki. Na koniec dekorujemy szczypiorkiem tak żeby powstała czuprynka i zamykamy wykrojoną wcześniej pokrywką z papryczki.

autor przepisu: Patryk Czerwiakowski