Jesienny las szaszłyków w dyniowej dolinie

Clipboard03

Składniki:

  • pomidorki koktajlowe
  • marchewka (ugotowana)
  • kalarepka
  • ogórek kiszony lub świeży
  • kalafior (surowy)
  • jajka (ugotowane na twardo)
  • winogrona
  • kiełki
  • szczypiorek
  • patyki do szaszłyków

Przygotowanie:

Surowe warzywa i owoce należy umyć, ugotowane jajka obrać i pokroić w ćwiartki, marchewkę pokroić w krążki o grubości ok. 1 cm, kalarepkę kroimy w kostkę średniej wielkości (tak, aby wielkością pasowała do pozostałych składników), kalafiora dzielimy na niewielkie różyczki.

Następnie tak przygotowane składniki nadziewamy w dowolnej kolejności na patyczki do szaszłyków. Pamiętamy również o wplataniu pomiędzy składniki kiełków i szczypiorku.

autorzy przepisu: grupa Biedronki z Przedszkola z Oddziałami Integracyjnymi nr 65 „Tarchominek” w Warszawie